top of page

Technische sector 

 

Kunnen techneuten communiceren? 

De technische sector verandert in rap tempo. De economie trekt aan, ontwikkelingen gaan snel en de werkdruk is vaak hoog. Er worden aan medewerkers in de technische sector steeds hogere eisen gesteld. Niet alleen op vakinhoudelijk gebied, maar ook op het gebied van (klant)communicatie, het aansturen van projecten of samenwerken.

Ulteam Training heeft veel ervaring in het geven van trainingen aan ‘techneuten.’. De aanname dat techneuten niet goed kunnen communiceren is wat mij betreft niet juist. Wel zie ik dat veel vakspecialisten en technische medewerkers de neiging hebben de inhoudelijke discussie op te zoeken als communicatie lastig wordt. Soms werkt dat, maar soms ook niet.

 

Training 

Met de trainingen van Ulteam Training leer je als techneut wat de invloed van jouw persoonlijke communicatiestijl op anderen is. Je leert effectiever en gemakkelijker communiceren. Met college's, medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers,kortom; met andere mensen.  Ook als deze een 'andere bloedgroep' hebben. 

Als het maar niet zweverig wordt….

Ik werk graag in een technische omgeving met technisch opgeleide mensen. Ik krijg  van opdrachtgevers en deelnemers terug dat mijn manier van werken past bij deze sector. Duidelijk, helder, inhoudelijk goed en niet zweverig. Die ‘angst’ voor zweverigheid valt me vaak op. Niet zweverig betekent overigens niet dat we in de training niet de diepgang zoeken. Want juist die aandacht voor persoonlijke talenten en knelpunten in communicatie met anderen maakt de training zinvol en leuk en praktisch toepasbaar.

De techniek staat voor niets. En jij dan? 
'Loesje'
bottom of page